24 before 25 update #2

18 december 2015

Smoothiebowl!

Midden december, bijna het eind van het jaar! En ik heb weer een nieuwe update van m'n 24 before 25 lijstje, yay! De vorige keer had ik al wat puntjes aangekaart, over interessante tijdschriften lezen, boeken, mediteren, sporten en een 30 daagse challenge. Nouuuuuuuuu die 30 day shred heb ik niet volgehouden hoor! Dat zal ik maar gelijk bekennen. De vorige keer zei ik ook al dat ik een paar dagen had overgeslagen en dat is gewoon niet hoe ik te werk ga. Bij mij is het toch vaak 'alles of niets' en dat klinkt misschien goed ofzo (?) maar als het dus niet alles is, wordt het gewoon niets. Dus ik stopte. Okeee ook omdat ik de laatste twee weken van november ziek was en hele weekenden moest werken. Kijk, als ik het echt had gewild had ik het gedaan, door dat hoesten en die lange dagen werk heen. Maar soms ging het echt niet op een dag.

Wat was het fijn in Loods5.

Wat heb je dan eigenlijk wel gedaan Sanne?
Nou lieve lezer, we zijn bijvoorbeeld eeeeindelijk naar Loods 5 gegaan! En daar m'n verjaardagscadeaubon uitgegeven, voor punt 6. meer onze kamers eigen gaan maken. We kochten er zo veel prachtigs en het was zo'n leuke dag! Midden in m'n weekje vakantie :) leuk. Alles op de foto hieronder kochten we daar (en bijna alle planten bij STEK de stadstuinwinkel) + het boek Suikervrij, met allemaal recepten naar mijn hart (veel recepten met dadels hmmm en allemaal niet te moeilijk) + een papieren zelfvouw mintgroene (oh hij past bij de Illy!) neushoornhoofd voor aan de muur, maar die moet eerst nog een tijdje ingepakt onder de (denkbeeldige?) kerstboom liggen. En ik zag nog zoveel ander mooist zoals een cactusvaas en nog meer moois van HAY en planten en prachtige diepe borden en een poster en een koperen ding om een kaars in te doen en nog veeeeel meer. Ik moet maar snel weer jarig zijn.
Ook veranderde ik de inrichting van de slaapkamer en gelijk voelt het fijner en gezelliger.

ZO FIJN EN ZO BLIJ MEE.

Ook hebben we planken opgehangen in de kamer! We hebben namelijk vet hoge muren dus daar moeten we gebruik van maken hè? De planken zijn inmiddels ook weer verplaatst haha, gisteren, we waren toch niet helemaal tevreden. Ook kocht ik meer kaarsjes en hingen we lampjes op in de kamer. Op de foto hieronder zie je een deel van de planken, voor we ze verplaatsten.

Voor 3. wil ik elke week minstens een keer iets uit een kookboek koken. Ik had een week vrij en maakte op één dag gelijk 4 recepten uit Rens Kroes haar kookboeken: bietenchips (mislukt!), zoete geroosterde spruitjes (heerlijk!) een stamppotje en het feel god drankje. En later haar chocolademelk. Heerlijk! Ook maakte ik vaaaaak de quinoasalade uit Vlees is dood, lang leve groente omdat die zo lekker is! En haha, voor 19. Vaker een recept maken van een blog, maakte ik de smoothiebowl van bovenaan vanaf ehhh mijn eigen blog :p.

Verder:
1. Onze kamers meer versieren met mooie planten en deze ook daadwerkelijk onderhouden en in leven houden: Ja! bij STEK kocht ik 3 lieve kleine (vet)plantjes en een gatenplant! Ik geef ze braaf water. Hopelijk blijven ze leven. Check de foto hier ergens boven voor de kleine cutepies.
2. Meer interessante boeken en tijdschriften lezen: Yes! ik ben bezig in On Top van Anna Nooshin (van NSMBL), over online ondernemen, opgroeien en je dromen achterna gaan. Ook lees ik het hilarische book Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen, over de meest stereotype verschillen tussen mannen en vrouwen, en dan wetenschappelijk onderbouw. Zo leuk! Ook ben ik nog steeds bezig in Verhalen van autisme, over mensen met autisme in de antroposofische zorg.
5. Minder piekeren en overdenken, misschien wel door te gaan mediteren: en dat doe ik! Mediteren niet, maar wel minder piekeren en overdenken. Ik denk dat de twee weken geen stage (een week ziek + een week vakantie) me goed hebben gedaan - ik voel me veel vrolijker en doe meer in plaats van dat ik denk en overdenk en nadenk en deeeenk. Het gaat gelijk beter op stage en ik voel me ook gewoon goed!
8. Toffe culturele dingen doen: okéeee alleen naar Cinerama geweest afgelopen zaterdag, naar de film Steve Jobs.
9. De keukenkastjes en koelkast vaker opruimen: ik weet niet of dit telt, maar met het huis hebben we een heleboel gezamenlijk eten weggedaan + incomplete bakjes. Ik vind dat zo fijn!
12. Meer interessante films en documentaires kijken: zeker gedaan! Ik kijk heel graag naar The Hunt op de woensdagavond. Het is een documentaire over dieren (altijd prachtig!) en deze gaat over het jagen. Als er een beestje wordt gedood kijk ik altijd even weg, maar zo is natuur en zo hoort het ook. Ook heb ik DWDD University gezien over zwarte gaten en ik vond het een partij fascinerend! Super cool. Binnenkort meer over de films die ik heb gezien.

Ik maakte bietenchips & zoete geroosterde spruitjes.

Verder houden we onze kamers meer netjes voor punt 13 maar we moeten wel meer schoonmaken haha, knuffel ik vaker met Guusje voor punt 17 (maar als ik dat probeer vast te leggen springt ze snel weg) en heb ik tot nu toe elke dag deze maand 10.000 stappen gezet met m'n Fitbit voor punt 20.

Benieuwd naar het hele lijstje?

2 gedachten:

  1. Ooh, je hebt allemaal leuke dingen gedaan! Af en toe de inrichting veranderen is zo fijn om te doen, kleine veranderingen (en planten zeker ook) kunnen de sfeer van een hele kamer veranderen. En je kamers zien er zeker gezellig uit op deze foto's! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik herken het wel ja, dat 'alles of niets'-idee. Gek eigenlijk, hè? Wel tof dat je naar Loods 5 geweest bent <3. Yay! Lijkt me heerlijk daar. Ik heb het boek van de winactie binnen trouwens! En deze foto van de quinoasalade ziet er heerlijk uit. Kan niet wachten om er ook mee aan de slag te gaan. Nogmaals bedankt :), erg blij mee. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen