24 before 25 update #1

16 november 2015

Nou, maand één van mijn leven als 24 jarige is bijna voorbij. Wat een pret. Ik heb natuurlijk een lijstje opgesteld met dingen die ik wilde doen voordat ik 25 was, omdat ik een beetje een stok achter de deur nodig had voor sommige dingen. Er was namelijk veel dat ik wel wilde, maar niet deed. En door online te plaatsen wat ik wil behalen, ga ik het ook echt doen, hoop ik. Waar heb ik al aan gewerkt?

2. Ik wil meer interessante boeken en tijdschriften lezen. Op zich ben ik daar wel mee bezig! Als eerste heb ik een boek geleend over jaarfeesten, omdat deze op stage heel belangrijk zijn (ik loop stage bij een antroposofische instelling en de jaarfeesten en seizoenen spelen een belangrijke rol en geven ook structuur aan de kinderen). Laatst was het Sint Maarten en heb ik me een beetje ingelezen - vroeger vierde ik ook Sint Maarten, maar wel anders dan ik nu op stage heb gedaan. Leuk! Ook heb ik het boek Waarom ben ik mijn broertje niet? gehuurd en ik heb 'm bijna uit. Dit gaat over de plaats in de kinderrij en hoe dit een persoon kan beïnvloeden. Wederom benaderd vanuit de antroposofie. En dan het laatste boek, Verhalen van autisme. Een aantal kinderen op stage heeft een stoornis in het autismespectrum en in dit boek staan, beschreven vanuit de antroposofische visie, verschillende verhalen van begeleiders van mensen met een stoornis in het autismespectrum. Super interessant dus, want ik zit hier ook middenin! Ik ben net begonnen in dat boek.
Daarnaast heb ik het prachtige tijdschrift Frankie voor het eerst gekocht. Ik had boekenbonnen gekregen voor mijn verjaardag en wilde er in ieder geval een mooi tijdschrift van kopen wat ik nooit zelf zou kopen voor mezelf. Frankie is een tijdschrift over design, kunst, fotografie, mode, reizen, muziek, ambacht en handwerk, thuis en het leven (beetje kut vertaald door mij). Klinkt dat niet als muziek in de oren? Ik moet er alleen nog goed de tijd voor nemen om het ook echt te lezen!

4. Buikspieren krijgen & 24. Een challenge doen van een maand. Jaja! Oké, ik doe het niet helemaal volgens de regels, maar ik ben er wel mee bezig. Ik doe namelijk weer de 30 day shred (al eens eerder gedaan en toen wel helemaal perfect uitgevoerd :p) en het is super fijn! Ik ben dus bezig met allebei. Waarom doe ik het niet volgens de regels? Nou, ik heb al een aantal dagen overgeslagen. Vorig weekend was ik aan het reizen van hot naar her en had geen moment waarop ik thuis was en kon sporten. Gisteren hetzelfde - eerst werken en gelijk naar de verjaardag van mijn broertje en pas 's nachts weer thuis. Wel ga ik de 30 dagen volmaken en hopelijk levert het resultaat op! (moet wel toch?! Ik zweet me uit de naad). Als ik dit gedaan heb, vind ik dat ik nog wel een keer een challenge moet doen. Ik zit te denken aan een fotografiechallenge volgend jaar ergens, van een maand. Wat ik graag met jullie zou willen doen natuurlijk :).

5. Zoals je misschien hier las is het piekeren en overdenken alleen maar erger geworden. Het is nu serieus een leerdoel voor op stage om dit minder te doen en te gaan loslaten, omdat het me daar ook in de weg zit. Ik heb wel één keer gemediteerd, (thanks voor de meditatie-app tips lieve Anne-Fleur en Karlijn!) maar ik merk dat ik het niet zo goed aandurf ofzo. Ik ben denk ik bang dat het niet werkt? Ik moet het gewoon DOEN (ja Sanne stop eens met denken en ga eens gewoon iets doeeeeeeeeennnnnn).

Verder heb ik 16. een aantal verjaardagskaartjes opgestuurd en 17. meer bewust geknuffeld met de Guuspoes. Maar zoals ze ziet ontbreken er nog zo'n 20 punten :') dus daar moet ik ook wat aan gaan doen! Ik neem bijvoorbeeld echt geen tijd om recepten te zoeken in boeken voor punt 3., en hoewel de kamer op zich best netjes is ben ik er niet zo heel bewust mee bezig om het ook netjes te houden. We wassen wel vaker af, haha. Ook ben ik iets minder aan het uitstellen voor punt 18 - ik ben namelijk bloemen aan het drogen voor omdat ik deze lijstjes met gedroogde bloemen graag wil maken. Wel liggen die bloemen misschien al vier weken te drogen en stel ik het uit die lijstjes te kopen en die bloemen eens te bekijken.... typisch :').
Voor punt 7. ben ik misschien ook al wel bezig, ik heb namelijk een nieuw Instagramaccount aangemaakt voor alleen analoge fotografie (ja I know, beetje sneu, maar ik wilde het zo graag - maar heeeeeee ik zou het natuurlijk wel super leuk vinden als je me volgt op @coffeecatsandcameras! hihi.) en ik wil een rolletje volschieten met alleen dubbele belichtingen. Ik ben alleen bang dat het in de winter niet zo mooi gaat worden omdat het zo donker is en ik in de lente meer kans heb op fleurige bloemerige dromgerige plaatjes. En stiekem wil ik een nieuw analoge camera aanschaffen maar dat mag je echt niet tegen m'n vriendje zeggen want volgens hem heb ik er al duizend. :)

Heb jij misschien nog toffe analoge fotografie tips wat ik eens uit zou moeten proberen? Of fijne websites of boeken?

@coffeecatsandcameras

Ik wil elke maand rond de 15de een update geven :) omdat ik op de 18de jarig was en zo dan elke maande en update kan geven.

Liefs! En een fijne week!

7 gedachten:

 1. Je bent echt al goed bezig met je lijst! Als je uitgaat van 2 punten per maand, ben je al lekker op weg. Ik heb zelf een 30-voor-30 lijst gemaakt, maar met toch wel wat andere punten. Het is leuk dat die van jou zo mooi van toepassing zijn op het dagelijks leven. Ik geef de vrijdag rond de 18e een update, want ik ben ook op de 18e jarig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waaauw die foto's, wat mooi!! En ik vind dat je heel goed bezig bent!
  Elke maand altijd álles maar doen is ook wel heel veel, dus ik zou ook proberen stil te staan op wat je wel hebt gedaan (zoals je nu eigenlijk ook doet natuurlijk) en daar dan ook trots op zijn!
  Dat 'waarom ben ik mijn broertje niet' boek klinkt heel interessant:)
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat ben je goed bezig! Dat is nou het leuke van 25 worden. Alles wat je echt belangrijk vindt komt boven water. Mooie doelen hoor! Enneeh ik volg je andere account nu ook op IG ;) foto's zijn geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooeh, je bent goed bezig! Fijn dat je al aan zoveel dingen hebt gewerkt. Frankie ziet er uit als een gaaf tijdschrift, maar het lijkt me wel lastig om er echt voor te gaan zitten. Meestal denk ik bij een tijdschrift 'blader je even door heen' maar dat zou bij Frankie zonde zijn, denk ik zo. Die gedroogde bloemenlijstjes zijn echt leuk! En bloemen blijven gedroogd wel een tijdje goed, maakt niet zo uit of dat nog even blijft liggen haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, volgens mij ben je al super goed op weg met je lijstje! Gelukkig zijn het veel leuke dingen:) Mediteren is inderdaad écht iets waar je je toe moet zetten, wanneer ik het doe merk ik altijd dat ik het heel fijn vind, maar de laatste keer is voor mij nu helaas ook al weer een tijdje geleden... Misschien toch weer eens gaan oppakken.
  Ennn ik ga je analoge instagram sowieso volgen! Ik hou van analoog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi, dankjewel voor je lieve berichtje op mijn blog! Ik word altijd zo blij van je reacties. En jaa, er is een app die Podcasts heet, geen idee of dat alleen voor iPhones is of niet. Maar het werkt erg fijn, je kunt gewoon afleveringen downloaden en dan later luisteren zonder wifi of 3G (want dat heb ik ook niet haha). En het kan ook nog via iTunes inderdaad en volgens mij zijn er ook nog heel veel andere apps, maar ik vind Podcasts wel erg fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mensen, wat een Marlene Dietrich look heeft die Guuspoes, wat een drama in die ogen! Gave foto's!! Ik ga je niet volgen, Instagram is verboden terrein voor mij, slokt teveel tijd op. Maar wel fijn dat ik ze hier ook zie, ze zijn prachtig!! Ik heb er nog geen, maar Keukenprins vindt dat ook al genoeg... Mannen zien dat toch anders, denk ik ;) Mediteren kan je heel goed helpen, als je er niets van verwacht, kun je je misschien meer openstellen. Je geest kan duizend keer afdwalen, maar breng het dan ook duizend keer terug naar bijv. je adem. Zeggen ze bij mindfulness. En dat geeft niets, veroordeel jezelf daar niet om. Haha, lijk mijn trainer wel! Je hoeft ook niets speciaals te voelen, het gaat erom dat je je hoofd even rust gunt door eruit te gaan en je aandacht te verleggen naar iets lichamelijks. Ook al voel je er dan niet iets bij, het werkt wel. Succes... en sterkte, denk aan jezelf!!

  BeantwoordenVerwijderen