Zoete groene smoothiebowl met kiwiberries

10 maart 2015

Kiwiberries, hoe cool is dat? Ik had ze op Instagram voorbij zien komen, maar nog nooit gegeten. En toen zag ik de ze bij de HEMA en ik kon ze natuurlijk niet laten liggen. Iets nieuws + fruit? Meenemen!

Kiwiberries (of gewoon kiwibessen) zijn super lieve mini kiwi's, met een eetbare schil. Echt schattig, en lekker en zoet.

Ik wilde er gelijk iets lekkers mee maken en maakte een smoothiebowl. De smoothiebowl zelf is zoet, en daarom erg lekker met de iets zurige (maar ook zoete) kiwiberries. Deze smoothie wilde ik eigenlijk gewoon ook met jullie delen omdat ik 'm de laatste tijd heel veel eet, en een prima basis is voor alle fruit die je wil toppen, maar ik vond het juist leuk om de kiwiberries toe te voegen omdat ze ook groen zijn. En schattig. En misschien ook wel een beetje hip.

Je hoeft niet bang te zijn voor een groentesmaak, spinazie proef je niet! Groene smoothies schrikten mij eerst af, door de kleur (en ik was ook bang voor een groentesmaak, bah). Gelukkig is spinazie prima toe te voegen! Ik wilde er eigenlijk ook nog bleekselderij bij doen (één stronk) maar dacht 'aahhhh fack it' - ik was bang dat de zoete smaak zou veranderen en ik keek juist zo uit naar de smoothie. En als het dan niet meer lekker zou zijn zou ik heel sip zijn en daar heeft niemand zin in, toch? Iemand ervaring met bleekselderij in groene smoothies?


Zoete groene smoothiebowl met kiwiberries


Ingrediënten voor één smoothiebowl
• 1 banaan
• 1 appel
• 100 - 200 ml water
• 5 kiwiberries
• 50 - 100 gram spinazie
• Als extra zoetmaker: 3 dadels
• Eventueel als extra topping: blauwe bessen (en uiteraard ook eventueel chiazaad, pompoenpitten en zonnebloempitten, gojibessen, hennepzaad, cacao nibs, moerbeien en alles wat je maar kunt bedenken)

Bereiding
Stap 1 Snijd de appel in stukken en verwijder het klokhuis. Gooi 3/4 van de appel in de blender.
Stap 2 Gooi 3/4 van de banaan in stukken in de blender.
Stap 3 Voeg 100 ml water toe en blend.
Stap 4 Voeg de spinazie toe en blend nog een keer (en hier kun je eventueel extra water toevoegen)
Stap 5 Gebruik je dadels? Voeg die dan nu toe en blend eventjes (ik vind het altijd lekker als er nog wat stukjes dadel in de smoothie zitten).
Stap 6 Snijd de banaan, kiwiberries en appel in kleine blokjes en stukjes.
Stap 7 Giet de smoothie in een mooie kom, en top met de banaan, kiwibessen, appel en eventueel blauwe bessen en andere toppings naar wens. En geniet!

I hope u like! I do! Het is voor mij een goeie manier om meer groenten binnen te krijgen. Niet dat ik groenten vies vind of niet eet, ik voel me er gewoon goed door.

Liefs!

4 gedachten:

 1. Bleekselderij in een smoothie is echt geen aanrader! Ik vind dat je het enorm snel proeft en zelfs één stronkje is vaak al te veel. Dus nee, ik ben geen fan! Ik heb de kleine kiwibesjes al vaker gegeten, lief zijn ze hé?! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou willen dat ik een smoothiemaker op kantoor had staan, om dit tijdens mijn lunch even rustig in elkaar te zetten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. That looks so gooooood and yummy <3 ik heb nog nooit kiwiberries op. Die moet ik sowieso proberen. Mooie blog heb je btw ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou willen dat ik die smoothiemaker een paar jaar geleden niet de deur uit gedaan had. Kiwibessen, nog nooit gezien, ik ga es kijken of ze die hier ook hebben. Ziet er in ieder geval heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen