TGIF! havermout

5 december 2014

OOOO wat is dit lekker. Tientallen hapjes chocoladehavermout op mijn bordje. Dan weer een hapje met mandarijn, dan weer een hapje met banaan en dan weer met pistachenootjes. En soms een grote hap met mandarijn, banaan en pistache.

Toen Laura laatst bij me kwam logeren, hadden we nog pistachenootjes over van de avond ervoor en we gooiden dit door onze havermout (als Lau bij mij ontbijt wil ze niks anders dan havermout, lucky me). En in combinatie met zoete bananen en cacao nibs was dat best heel lekker! Daarom probeerde ik nog een havermoutje uit met zoute pistachenootjes en banaan, dit keer met mandarijnen en chocolademelk. Lekker vol havermoutje dus, en oh, heerlijk dattie is, de #5 deze week!

TGIF! havermout

Zoetezoutechocolade havermout. Omdat het vrijdag is verdienen we chocola. Elke dag wel eigenlijk.

Ingrediƫnten
• 50 gram havermout
• 200 ml (plantaardige) chocolademelk (ik had Lima Oat Drink Choco Calcium*)
• 1 of 2 bananen
• 1 mandarijn
• Handje pistachenootjes

*Ik probeer steeds meer plantaardige melksoorten uit. Eerst dronk ik altijd Alpro, nu eigenlijk nooit meer, omdat er meestal suiker in zit. De laatste tijd neem ik Soy Dream Smooth Soy & Rice, dat is sojamelk en rijstmelk in een pak. Ik heb gezoete en ongezoete amandelmelk, rijstmelk en gezoete en ongezoete sojamelk geprobeerd. De gezoete dranken vind ik vaak te zoet, maar op de een of andere manier wel romiger! Ik ben nog een beetje op zoek naar de plantaardige melk waar ik helemaal weg van ben. Dat ik nu Lima Oat Drink Choco Calcium heb gebruikt is dus niet omdat ik dat de allerlekkerste chocolademelk vind (maar wel lekker!), maar omdat ik het wilde uitproberen! Het sprak me aan omdat ik havermelk wilde proberen, omdat ie ongezoet is, er weinig ingrediƫnten in zitten, en dat er calcium in zit vind ik wel heel goed, dat krijg ik vast en zeker te weinig binnen ;).

Bereiding
Stap 1 Plet 3/4 van de bananen en snijd de rest in plakjes.
Stap 2 Verwarm de chocolademelk in een pannetje op laag vuur.
Stap 3 Kookt je melk? Doe de havermout erbij en roer door. Houd het vuur laag.
Stap 4 Blij met de structuur? Doe de geplette banaan door de havermout, roer even door en zet het vuur uit.
Stap 5 Doe je havermout in een mooi schaaltje, top met mandarijn, plakjes banaan en pistachenoten. Je kan je mandarijn ook in kleinere stukjes snijden, dan is het makkelijker te eten.
Stap 6 En geniet ervan! Chocola combineert zo fantastisch met fruit, maar ook met zout, en daarom vond ik de hapjes met pistachenootjes echt een genot. Met die heerlijke combi maakte ik ook eens chocolaatjes.

Het is weekend! Heb je nog fijne plannen?

Liefs!

Benieuwd naar de andere havermoutjes van deze week?
#1 Kruidnootjes havermout
#2 Friszure limoenhavermout
#3 All-time favorite havermout
#4 Kaas-banaan-rozijnen-kaneelhavermout

2 gedachten:

  1. Mijn plan deze middag is gelukt. Ik ben lekker lang in bed blijven liggen en maakte dan je bananen-rozijn-kaneelhavermoutpapje! En het was lekker! Ik deed er wel wat honing door omdat ik het toch echt niet zoet genoeg vond, en topte het af met een notenmengeling. Mmmmjum! (Dit was trouwens mijn eerste 'volwassen' havermoutervaring! Voor herhaling vatbaar!)

    BeantwoordenVerwijderen