Friday Favorites: lekkerste vegan chocoladerepen

19 december 2014

Ik hou wel echt heel erg van chocola. Echt heel erg. Als ik het eet, eet ik alleen het lekkerste van het lekkerste. En er zijn toch best veel chocola's die voor mij door die test heen komen. Chocola is gewoon heel erg lekker, daar kan ik toch niet al te kritisch op zijn?

Deze vier heerlijke chocolades zijn dus vegan, en twee ervan zijn rauw. Niet dat ik daar per se wat om geef, maar ze zijn gewoon vet lekker!

ombar loveshock lindt tonychocolonely veganistisch vegan chocolade

Uit welke heerlijke veganistische chocolades bestaat mijn lijstje?

➷ Op nummer 1 staat onbetwist Lindt 99%! Dit is toch wel mijn favorietje hoor. Ik merk wel dat niet iedereen het kan waarderen, maar ik vind het zo heerlijk! Het bestaat dus uit 99% cacao. Lindt heeft een paar winkels door het land, drie geloof ik, en bij toeval kwam ik erachter dat er een in Scheveningen zit, waar ik toen toevallig met een paar vriendinnetjes ging lunchen. Ik wilde deze 99% al dolgraag proberen maar via internet bestellen vond ik onzin, dus ik was BLIJ in de Lindtwinkel :). Ook zag ik deze repen liggen bij Heavenly Cupcakes (vegan cupcakes - ZO LEKKER) in Rotterdam.

➷ Daarna komt Lovechock - Goji/Orange. Dit is 100% rauwe chocolade zonder suiker, hoera. Nee echt, dat vind ik fijn. Het is namelijk echt al zoet genoeg door het fruit dat erin zit en dit is echt een fijn reepje. Wel heel duur en ik koop het zeer zelden voor mezelf, vandaag heb ik dat eindelijk weer eens gedaan! Want het is echt ontzettend lekkere chocola! Ze zien er ook heel schattig uit, als boomstammetjes. De andere smaken zijn Mulberry/Vanilla, Pineapple/Inca, Almond/Fig en Pure/Nibs. Ik heb vandaag de eerste hapjes van een reep Pure/Nibs genomen, hmm! Crunchy door de stukjes cacao nibs. Heerlijk zijn deze reepjes! Ik koop mijn Lovechock bij Marqt of EkoPlaza :).

➷ Oeh, Tony Chocolonely! Altijd goed! En deze smaak, pure chocolade met sinaasappel en rozemarijn is werkelijk een sensatie. OOOO wat is dat lekker. Ik heb nog een klein stukje over en doe ook heel sloom met die reep.

➷ En dan, Ombar! Danzij mijn schoonzus Eliza heb ik alle smaken kunnen proeven en ik vind ze errug lekker! Ombarrepen zijn ook rauw, en biologisch, en het is zachte chocola. Er zijn heel veel smaken van, zoals Lemon & Green Tea, Gojiberry, Coconut en Cranberry & Mandarin. Ik heb de repen als eens gespot bij Gimsel in Rotterdam! Andere biowinkels zouden ze ook verkopen :).

Jeej, chocoladerepen! Ik ben alweer wat meer smaken tegengekomen die ik binnenkort ábsoluut moet uitproberen, zoals de pure variant van Hands Off My Chocolate. AH puur & eerlijk puur met noten heb ik lekker al geproefd, hihi. Dus daarover binnenkort meerrrrr.

Jij hebt vast ook een favoriete chocolade! Tell me, ik ben benieuwd.

Liefs!

7 gedachten:

 1. Mmmm chocola! Ik vind hele pure chocola zoals die van jou lekker, maar ik houd toch ook wel heel erg van een fijne zoete romige reep. Op nummer één staan de repen van Vego met hazelnoten. Sinds kort ook bij Ekoplaza te koop. Verder vind ik Bonvita rijstmelkchocola met koffiecrunch en Schakalode witte chocola met stukjes gedroogde framboos heel lekker. En de Belvas flaked truffels bij Ekoplaza, die sinds kort het vegan logo hebben. Omnomnom!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk! Al hoewel ik Lovechock en Ombar niet ken.

  Liefs,
  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekkeerrr! Ik ken ze allemaal nog niet! Of nouja, wel van gehoord maar nog nooit gegeten.. Vooral naar de Lovechock ben ik benieuwd, maar inderdaad, zo duur!
  Ik heb nu voor het eerst de Vego, die ook erg lekker is! Is geen puur, maar wel echt lekker. Ben ook super benieuwd naar witte chocolade. Gauw eens ergens bestellen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thanks voor je comment op mijn blog! Ik ben heel benieuwd wat je van de spekkoek gaat vinden als je die maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die 99% is zo fijn en het toffe vind ik dat ik heel lang met zo'n reep doe. Ik haalde hem altijd bij de Tuinen, maar onlangs zag ik hem ook bij Albert Heijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tony Chocolonely is zo lekker! Hoewel ik niet helemaal fan ben van de meer 'apartere' smaken, gewoon melk vind ik eigenlijk het lekkerst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lovechock en TonyChocolonely kende ik wel, maar die andere niet. Dat maakt nieuwsgierig ^^

  BeantwoordenVerwijderen