Nanaicecream soft-serve met gegrilde necarine en dadelstroop

24 september 2014

O, wat heb ik genoten toen ik dit op at, als ontbijtje. Zo fijn. Eerder liet ik het dadeldrankje datorade zien, maar van dadels kun je dus ook heel makkelijk een soort caramelachtig stroopje maken. En dit is super lekker bij andere soorten fruit of ijs. En zo ook bij dit recept.

Soft-serve met gegrilde nectarine en dadelstroop

• zoet • tussendoor • plantaardig •

AH wat was dit fijn. Je kan niet ontkennen dat dit er super lekker uit ziet, toch?

B E R E I D I N G

Dadelstroop:
• 3 zachte medjool dadels
• 1/3 cup water

IJs:
• 2 bananen in stukjes, die een nacht in de vriezer hebben gelegen
• Of, bij een minder sterke keukenmachine, anderhalve banaan in stukjes die een nacht in de vriezer hebben gelegen + 1 onbevroren banaan in stukjes

Verder:
• 1 nectarine
• Beetje kokosolie

Zoals je ziet, almost only fruit! Hmm. Vet weinig nodig en vet lekker eten maken. Daar hou ik van.
Eerst maak je de dadelstroop. Snijd de dadels in hele kleine stukjes en blend ze in de keukenmachine. Dit gaat wat gekletter opleveren. Als de dadels in hele kleine stukjes zijn, voeg je langzaamaan het water toe. Blend blend blend, tot een mooi, zacht geheel. Er zitten vast nog wat kleine stukjes in, maar dat geeft niks. Doe de stroop in een bakje.

Snijd je nectarine in mooie gelijke plakken. Smeer wat kokosolie op een kant van de plakjes. Verhit een grillpan (of gewone pan, maar met een grillpan krijg je mooie streepjes op je necarinestukjes) en leg de nectarine met de kokosoliekant in de pan. Zet het vuur laag en houd je necarine goed in de gaten. De stukjes mogen lekker warm worden, maar natuurlijk niet verbranden.

Maak de keukenmachine schoon en maak het bananenijs volgens dit recept, terwijl de necarinestukjes nog in de pan liggen. Het is fijn als je ijs en de stukjes op hetzelfde moment klaar zijn, probeer dit dus een beetje te plannen.

Is je ijs en zijn je stukjes nectarine klaar? Schep dan je ijs in een mooi, diep bord. Leg daar de stukjes nectarine op en schenk de dadelstroop erover heen. Proef het een beetje los van elkaar, en eet het lekker allemaal samen. Dit is zo fijn. Het is dat er geen bevroren banaan in de vriezer ligt, maar anders..

Ik ben benieuwd wat je er van vindt! Het is mega makkelijk en super lekker, en dat is voor mij echt perfect, haha!

Liefs!

2 gedachten:

  1. I can't even tell what's going on here - but those pictures tell a pretty great story all on their own. This looks like such a beautiful bowl of fruity yum!!

    BeantwoordenVerwijderen